Äijäsalaatti

  • Jääsalaattia
  • Tammenlehtisalaattia
  • Viinisuolaheinää
  • Basilikaa
  • Chorizomakkaraa
  • Kesäkurpitsaa
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Patonkia
  • Oliiviöljyä

Kastike:

  • Oliiviöljyä
  • Sitruunamehua
  • Suolaa 
  • Mustapippuria

 Sekoita aluksi kastikkeen ainekset keskenään ja anna tekeytyä. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi nauhoiksi ja paista pienen öljyn kera pannulla kevyesti. Nosta sivuun lautaselle ja lisää pannulle chorizomakkara.  Paista halutun väriseksi. Nosta leikkuulaudalle ja viipaloi. Halkaise puolikas patonki ja käytä puolikkaat pannulla.  Revi salaatit ja basilika. Järjestele vihreät patongin päälle. Seuraavaksi kesäkurpitsat, makkaran palat ja aurikokuivatut tomaatit. Pirskota päälle kastike ja haukkaa!