Lampaan ulkofilesalaatti

  • Roomansalaatti 
  • Rucolasalaatti
  • Lampaan ulkofile
  • Vihreitä papuja
  • Kalamata-oliiveja
  • Kirsikkatomaatteja

Marinadi lampaalle

  • Oreganoa tuoreena
  • Rosmariinia tuoreena
  • Mustapippuria
  • Sitruunankuorta
  • Situuramehua

Raasta sitruunan kuori, ja laita sen jälkeen aineet mortteliin ja tee niistä tahna.  Laita lammas vuokaan, voitele ensin öljyllä ja sen jälkeen marinadilla. Peitä, anna maustua jääkaapissa 12 tuntia.

Paista lampaan file kuumalla pannulla noin 3-5 minuuttia molemmin puolin. Ota pois lämmöstä, peitä liha foliolla ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Keitä papuja 2-3 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.

Kastike

  • Punaviinietikkaa
  • Appelsiinimehua
  • Öljyä
  • Punasipuli
  • Fariinisokeria
  • Suolaa 
  • Mustapippuria

Vatkaa kastikeaineet. Viipaloi lammas. Kaada puolet kastikkeesta lampaan joukkoon. Pilko tomaatit, laita kulhoon ja lisää sinne myös salaatinlehdet revittyinä, pavut ja oliivit. Sekoita. Jaa salaatti lautasille ja laita lammasviipaleet salaatin päälle. Kaada mukaan loppu kastike ja tarjoile.