Punajuurisalaatti

  • Frisee salaatti
  • Roomansalaatti
  • Raakoja punajuuria 
  • Punasipulia
  • Öljyä
  • Appelssiinimehua
  • Punaviinietikkaa
  • Suolaa 
  • Mustapippuria

Piparjuurikastike

  • Tilliä 
  • Ranskankermaa tai kermaviiliä
  • Maustamatonta jogurttia
  • Piparjuurta tuoreena

Raasta punajuuret karkeasti. Lisää joukkoon punasipulisilppu. Vatkaa öljy, appelsiinimehu ja viinietikka. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike punajuurien joukkoon. Peitä kulho ja anna maustua puoli tuntia. Tämän voi tehdä etukäteen ja antaa maustua jääkaapissa. Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan, lisää punajuuret joukkoon. Raasta piparjuuri tai laita 2 tl piparjuuritahnaa. Hienonna tilli ja sekoita kastikeaineet keskenään.  Laita kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Rapea ja värikäs punajuurisalaatti on valmis.