Tex mex -piirakka ja rapea salsa Peggyn pienen punaisen keittiön tapaan

Helppo ja maukas piirakka

  • 8 tortillaa + 1 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 500g maustamatonta kanafileetä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl Kaarlo Kanin oreganoa
  • 1tl Kaarlo Kanin korianteria
  • 315 g salsaa (medium)
  • 100 g maissia (pakaste)
  • 120 g juustoraastetta
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit. Leikkaa kanafile pieneksi paloiksi.
  2. Ruskista kanapalat öljyssä kevyesti. Lisää sipulit, mausteet ja yrtit joukkoon. 
  3. Sekoittele, kunnes sipuli pehmenee. Lisää salsa ja maissi. Anna hautua hetki. 
  4. Voitele piirakkavuoka/valuurautapannu öljyllä.
  5. Aseta yksi tortilla piirakkavuoan pohjalle. Lisää loput  loput tortillat reunoihin limittäin. 
  6. Kaada täyte vuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
  7. Suojaa vuoka foliolla, jottei tortillat pala. 
  8. Nosta uuniin 200 asteeseen noin 6-8 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut.
  9. Jäähdytä hetki ja lisää rapea salsa tex mex -piirakan päälle.

Rapea salsa

  1. Sulata maissit. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise avokado, poista kivi sekä kuori.
  2. Viipaloi avokado ja purista limetin mehua päälle.
  3. Huuhtele pavut ja leikkaa chili renkaiksi. Revi jääsalaatti ja korianteri käsin paloiksi. 
  4. Sekoita kaikki keskenään ja tarjoile piirakan päältä. 

Tsekkaa lisää herkullisia reseptejä ja mahtavaa fiilistä Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä