Hunajaiset rosmariinijuurekset

  • 4 punajuurta
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g porkkanaa
  • 6-8 uuniperunaa
  • 6 salottisipulia
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori tarvittaessa pestyt juurekset ja leikkaa niistä yhtä suuria paloja.
  3. Kuori salottisipulit ja halkaise ne neljään osaan.
  4. Asettele juurekset ja sipulit uunivuokaan. Kaada marinadi joukkoon ja sekoita.
  5. Nosta uunin keskitasolle noin 45 minuutiksi.
  6. Kääntele juureksia kerran, kypsennyksen puolessa välissä.
  7. Ripottele samalla kuoritut pistaasipähkinät juuresten päälle. 
  8. Nosta uunista halutessasi, koristele uunijuurekset rosmariinin oksilla tai ruohosipulisilpulla.

Marinadi

  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 1 rkl ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria oman maun mukaan
  1. Hienonna yrtit ja kuorittu valkosipuli. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.