Oksasen Puutarha

Laadukasta lähiruokaa Paattisten ja Oripään puutarhoista

Oksasen Puutarha Oy on suomalainen puutarha-alan perheyritys, jonka juuret ovat syvällä varsinaissuomalaisessa mullassa. Yli 40 toimintavuotensa aikana puutarha on vakiinnuttanut paikkansa sekä laadukkaista salaateistaan ja yrteistään että tarkasta toimitusvarmuudestaan tunnettuna yrityksenä, joka tuottaa noin 15 % koko Suomen ruukkuvihanneksista.

Salaatti – uusi vihannes Suomessa

Puutarhamme tarina alkoi 1970-luvun alkupuolella, jolloin Iiris ja Kauko Oksanen ostivat tomaattiviljelyyn keskittyneen Koiviston tilan Paattisilta. Viljelykasvi vaihtui jo vuonna 1973 keräsalaattiin, jonka viljelyä lisättiin nopeasti. Tiesitkö, että siihen aikaan salaatti oli vielä uusi ja vähän käytetty vihannes Suomessa?

Keräsalaatti säilyi puutarhamme pääkasvina aina vuoteen 1989, jolloin tuotantoon tuli ruukkusalaatti. Lehtisalaatin perässä seurasivat muut salaattilajikkeet, kuten tammenlehti-, Lollo Rosso- sekä jää- ja roomansalaatti. Vuonna 1996 vaihdoimme yritysmuotomme osakeyhtiöksi.

Vihreitä valintoja ja Suomen ensimmäinen Laatutarha

2000-luku toi mukanaan suuria muutoksia kohti entistä kestävämpää kehitystä ja ympäristöystävällisempää tuotantoa. Vuonna 2007 puutarhan lämmöntuotanto muuttui täysin: uuden kiinteän polttoaineen laitoksen myötä raskasöljy vaihtui uusiutuvaan biopolttoaineeseen. Samana vuonna Oksasen Puutarhasta tuli kaikkien aikojen ensimmäinen Suomessa Laatutarha-auditoitu puutarhayritys, ja saimme Laatutarha-tunnuksen käyttöömme oikeutetusti numerolla yksi. 

Vuonna 2012 vaihdoimme sähköenergian uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettavaan VihreäVoimaan sekä hankimme kansainvälisen hyvien tuotantotapojen GLOBALG.A.P.-sertifikaatin. Lue lisää ekologisista valinnoistamme »

Kasvukausi jatkuu

Puutarhamme kasvoi jo vuonna 2009 yrityskaupan myötä, kun ostimme Oripäästä toisen puutarhan ja kasvatimme tuotantopinta-alaamme 50 %. Samalla tuoteperheeseemme liittyi aivan uusi jäsen, makea frisée -salaatti.

Olemme investoineet myös tuotannon kehittämiseen, mikä näkyy tunnetusti korkealla tasolla olevassa toimitusvarmuudessamme. Vuonna 2010 yrityksemme palkittiinkin vuoden parhaana kasvihuonevihannesviljelmänä Suomessa. Vuonna 2011, jälleen osoituksena mittavasta ja määrätietoisesta kehittämistyöstämme, vastaanotimme Vuoden Vihannestuottajan palkinnon Kauppapuutarhaliitto ry:ltä.

Nyt puutarhoissamme kasvaa vuodessa noin 10 miljoonaa erilaista ruukku- ja erikoissalaattia sekä yrttiä reilun kolmen hehtaarin pinta-alalla. Työllistämme viitisenkymmentä henkilöä vakituisesti, minkä lisäksi tarjoamme kausiöitä ja harjoittelupaikkoja monille. Yhdessä kasvatamme raikkaita ja terveellisiä salaatteja ja yrttejä nautittaviksi ympäri Suomen! 

Ota yhteyttä »

 

Vastuullista viljelyä

Ympäristöystävällisyys, laatu ja luotettavuus sekä henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus – perheyrityksemme toimintaa ohjaavat monet tärkeät arvot. Tavoitteenamme on olla puutarha-alan vastuullinen toimija nyt ja huomenna.

Tutustu ekologisiin arvoihimme »