Juhlava salaattikulho Peggy Thomaksen tapaan

Kaunis ja juhlava salaattikulho

Salaatti 6:lle

  • 2 pussia Kaisa Kanin Punainen jääsalaatti
  • 1 kurkku
  • 200 g retiisiä
  • 1/2 pieni vesimeloni
  • 1 nippu parsaa
  • 250 g loimulohta
  • 250 g kokonaisia katkarapuja
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl kypsiä soijapapuja
  • 1 ruukku Kaarlo Kanin tilli
  • 1 sitruuna
  • 1 limetti
  • 1tl seesamisiemeniä
  1. Ota parsan puumainen varsi pois ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. 
  2. Nosta parsat kattilasta, anna jäähtyä jal leikkaa pienemmiksi paloiksi. Murskaa feta paloiksi.
  3. Huuhtele retiisit ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa vesimelonista pieniä paloja. 
  4. Viipaloi kurkku pituussuunnassa juustohöylällä ja rullaa esim. ruusukkeiksi.
  5. Huuhtele ja viipaloi sitrushedelmät. Asettele täytteet kauniisti salaattikulhoon. 
  6. Koristele seesaminsiemenillä, tillillä, limetin ja sitruunanviipaleilla. 

Marinoidut katkaravut

  • 300 g kuorittuja katkarapuja tai kokonaisia ja puhdistettetuja katkarapuja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 mieto chili
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 savupaprikaa
  • 1 rkl Kaarlo Kanin Persiljaa hienonnettuna
  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Purista sitruunan mehu. 
  2. Sekoita oliiviöljy, mausteet, chili ja sitruunamehu. Kaada seos pannulle rapujen kanssa.
  3. Kääntele rapuja molemmin puolin muutama minuutti. Ripottele persiljaa päälle ja anna jäähtyä.