Texmex-salaatti ja korianterikastike

Perjantaiherkku Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä

Texmex-salaatti 4:lle

  1. Ota kanafileet tuntia ennen valmistusta huoneen lämpöön.
  2. Sivele fileet öljyllä, ripottele tacomaustetta kauttaaltaan ja kierittele fileet pankojauhoissa.
  3. Nosta fileet uunipellille ja kypsennä uunissa 200°C asteessa noin 30 minuuttia, fileiden paksuudesta riippuen.
  4. Poista paprikasta siemenet, huuhtele ja leikkaa mielesi mukaan. Huuhtele tomaatit ja leikkaa paloiksi.
  5. Kuori sipuli, leikkaa kahtia ja viipaloi. Leikkaa avokado, poista siemen ja kuori. Viipaloi hedelmäliha.
  6. Leikkaa jäähtyneet pileet paloiksi. Revi salaatti kulhoon ja asettele kaikki raaka-aineet kauniisti päälle.
  7. Tarjoile korianterikastikkeen kanssa. 

Korianterikastike

  • 200 g kermaviiliä 
  • 1/2 dl salsakastiketta ( kastikkeen tulisuus oman maun mukaan)
  • 2 rkl hienonnettua Kaarlo Kanin korianteria
  • Ripaus suolaa
  1. Hienonna korianteri ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Editoijan huomautus, älä pelkää korvata aineita kuten kermaviiliä, vaikka jugurtilla jos tarve vaatii, tai jos korianteri ei maistu, mikään ei estä käyttämästä vaikka thaibasilikaa joka käy mahtavasti texmex ruokaan.