Sitruunabasilika- kanaa ja risottoa

Keväisen raikasta Peggy Thomaksen tapaan.

4 lle

Sitruunabasilikakana

  • 4 broilerin maustamatonta rintafileetä
  • 1/2 ruukkua sitruunabasilikaa 
  • 1 rkl ruohosipulia
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • puolen sitruunan mehu
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl parmesani raastetta
  1. Ota fileet huoneenlämpöön. Hienonna yrtit ja purista sitruunan mehu.Kuori ja raasta valkosipuli.
  2. Yhdistä yrtit, valkosipuli, öljy sitruunan mehu, hunaja ja mausteet keskenään. Sekoita hyvin. 
  3. Lisää fileet marinaadin joukkoon. Kääntele fileitä, jotta marinadia tulee fileisiin kauttaaltaan.
  4. Marinoi vähintään 2 tuntia. Asettele fileet uunipellille ja ripottele parmesaania päälle.
  5. Kypsennä 200° C asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile risoton kanssa.

Risotto

  • 40 g voita
  • 2 sipulia
  • 4 dl risottoriisiä
  • 8 dl vettä + kasvisliemikuutio
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl parmesaani raastetta
  • 1/2 ruukku sitruunabasilikaa
  • 1 rkl ruohosipulia
  • 1/2 tl kurkuma
  • ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
  1. Hienonna kuoritut sipulit. Kiehauta vesi, lisää kasvisliemi ja sekoita.
  2. Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon riisi ja sipulit
  3. Kaada kasvisliemi pienisää erissä kattilaan, koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää uutta nestettä, vasta kun edellinen neste on imeytynyt kokonaan riisiin.
  5. Lisää viimeisessä erässä kurkuma ja viini, jatka risoton kypsentämistä, välillä sekoittaen. 
  6. Raasta parmesaani ja hienonna yrtit. Nosta kattila levyltä, ripottele juusto ja yrtit sekaan. 
  7. Sekoita hyvin ja kokoa annos.