Makea frisée

Makea frisée on ilmava ja rapealehtinen salaattilajike.

Makea frisée on uusi jalostuksen tulos. Makea frisée ei ole sukua friseelle eli endiiville. Lehden muoto on saman tyyppinen ja ulkoisesti siitä on löydettävissä samoja piirteitä. Maku ja käyttötapa ovat täysin erillaiset. 

Sen maku on luonnostaan mehevä ja makea. Maku on myös aika mieto joten tätä salaattia kannattaa tarjota myös lapsille. Houkuttelevuutta lisää herkullinen, heleänvihreä väri.

Makea frisée on nopea ja helppo käsiteltävä. Yhdellä tai kahdella leikkauksella koko salaatti on valmis annosteltavaksi. Leikkaa kanta pois ja laita irtoavat lehdet suoraan salaattikulhoon. Ilmavana se tuo aterioihin näyttävyyttä ja runsautta. Lisäksi makea frisée säilyy hyvin, ja soveltuu salaattien lisäksi esimerkiksi tortilloihin, wokkeihin, leivän tai pastan päälle.

Säilytä Makea friseesalaatti viileässä, jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa. Umpipussiin pakattu salaatti säilyy pidempään kuin ruukussa oleva. Huomioi tämä salaatin syöntijärjestyksessä.

Kaarlo Kanin makea frisee

Salaatti mansikoista