Ruukkusalaatti

Vaalealehtinen ja miedonmakuinen luottosalaatti.

Lehtisalaatti on peräisin jo antiikin roomasta. Silloin salaatin lehtiä tarjottiin sekä kypsennettyinä että pieniä lehtiä myös raakana. Lehtisalaatti on esimmäinen salaatti jota Oksasen Puutarhalla on kasvatettu ruukussa. Lehtisalaatti on pehmeä ja makea. Pehmeys saattaa aiheuttaa ongelmia säilyvyydessä mutta olemme onnistuneet löytämään lajikkeen joka ei ole liian pehmeä ja pysyy muodossaan.

Lehtisalaattia käytetään salaateissa. Siitä on helppo taittaa meheviä lehtiä leivän päälle. Lehtisalaatista voi vaikka kääräistä mukavan korealaistyyppisen salaattikäärön ja laittaa sen sisälle lihaa tai kasviksia. Salaatin kevyitä ominaisuuksia ja kuituja voi hyödyntää keitoissa tai smoothiessa. Reseptejä alla. 

Kaarlo Kanin lehtisalaatti

Smoothie salaatista ja viinisuolaheinästä

Salaatista ja viinisuolaheinästä keitto

Säilytä viileässä jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa