Salaattirucola

Rucola tulee Välimereltä.

Sinappikaali eli rucola on vanha roomalaisten ajoista asti viljelty kasvi. Aikoinaan sitä on pidetty yrttinä, nykyään raja salaatin ja yrtin välillä on häilynyt. Sinappikaalia on aikoinaan käytetty suojautumiseen petojen puremia vastaan. 

Salaattirucolaa löytyy useasti erilaisista salaattisekoituksista. Rucola joka yleensä ravintolassa tulee lautaselle on villirucolaa. Salaattirucola on hieman miedomman makuinen ja leveälehtisempi kuin hammasreunainen ja kapealehtisempi villirucola. Kumpikaan näistä ei muodosta kerää.

Salaattirucolaa voidaan käyttää tuoresalaateissa muiden salaattien seassa. Kestää myös kevyen kuumentamisen joten wokkien ja pastojen päälle aivan loistava. Rucolasta voi tehdä maukkaan peston tai soseuttaa rucolaa sauvasekoittimella öljyyn, jolloin saa rucolaöljyä. Öljy antaa aromikkuutta lihalle, kalalle ja kasviksille. 

Kaarlo Kanin salaattirucola

Lämmin sieni-rucolaleipä

Lampaan ulkofilesalaatti

Salaatti mansikoista