Villirucola

Hentolehtinen, makuisa ja monikäyttöinen villirucola

Villirucola eli sinappikaali on kotoisin välimeren alueelta. Sitä on aikoinaan käytetty rohtokasvina , turruttamaan kipua, kurkkukivun hoitoon ja eläintenpureman hoitoon. Tänä päivänä villirucola on levinnyt ympäri maailmaa ja sitä käytetään euroopassa paljon ruuanlaitossa.

Hentolehtinen, hienostunut villirucola tuo jännittävää pähkinäistä aromia moniin salaatteihin ja ruokiin. Vihersalaateissa käytetään paljon villirucolaa, ja myös lämpimissä salaateissa. Villirucola kestää nopean lämmityksen. Erityisesti sieniruuat kaipaavat seurakseen villirucolaa, samoin italialaisen keittiön pitsat ja pastat. Villirucola on mahtava kasvi koska se sopii lihan, kalan ja kasvisten kanssa käytettäväksi. Tsekkaa sivun alareunasta linkit kahteen villirucolan käyttökohteeseen.  

Kaarlo Kanin villirucola

Villirucola kannattaa säilyttää viileässä, jääkaapin vihannelokerossa tai viileäkaapissa. 

Lämmin sieni-rucolaleipä

Lampaan ulkofilesalaatti