Kaarlo Kanin salaatit ja yrtit ovat entistäkin vihreämpiä!

20.05.2020

Kaarlo Kanin vihreät herkut viljellään nyt täysin maatuvissa paperiruukuissa. Kun salaatti tai yrtti on syöty, voi ruukun heittää kompostiin hyvillä mielin. Se maatuu täysin. Enää ei tarvitse repiä tai leikata muoviruukkua irti juuripaakusta. Kompostointi helpottuu myös Kaarlo Kanin kotona täällä puutarhalla. Täällä me kompostoimme ruukut, jotka leikkaamme irti pakatessamme salaatit ilman ruukkua umpipussiin. 

32 tuhatta kiloa on yhden ryhävalaan painon tai 16 tuhannen kanin* verran muovia, sen verran vähennämme vuodessa. Normaalisti olemme käyttäneet puutarhalla noin 13 miljoonaa muoviruukkua vuodessa. Niiden tuomiseen on tarvittu noin 13 rekkakuormaa. Nyt saamme 13 miljoonan ruukun paperit yhdellä kuljetuksella. 

Alku on aina haasteellista uusien koneiden ja viljelymenetelmien kanssa. Olemme siirtyneet asteittaan paperiruukun käyttöön. Kaupoista on voinut jo löytää basilikaa, persiljaa ja muita yrttejä uudessa ruukussa. Kaikki yrtit, lukuunottamatta tilliä ja ruohosipulia, ovat jo siirtyneet paperiruukkuun. Salaattien siirtymä on vielä kesken. Meillä löytyy jo eriä jotka on kylvetty paperiruukkuihin mutta muoviruukkuja on vielä rinnalla. Heti kun mahdollista, kaikki tuotteemme viljellään täysin maatuvissa paperiruukuissa. 

Kaarlo Kanin basilika ja muut yrtit kasvavat täysin maatuvassa paperiruukussa

Toimitusjohtajamme Juha Oksanen toteaa että, onhan tämä iso investointi ja paljon uutta tulee myös viljelyyn. Kastelu ja lannoitus ovat muuttuneet ensimmäisenä. Jotkin jokapäiväiset työvaiheet tulevat muuttumaan vähän. Esimerkiksi istuttaminen kasvatuskouruun ja siihen käytettävä työkalu ovat muuttuneet. Saattaa olla, että joitakin pakkauksia joudutaan muuttamaan. 

Kaarlo Kanin persilja täysin maatuvan paperiruukun merkillä

Toivomme tämän innostavan kaikkia tekemään vastuullisia valintoja. Nythän se on Kaarlo Kanin avulla myös helppoa. 

*mainittu kani painaa 2 kg