Salaatin vuosi 2017

28.12.2017

Vuosi 2017 oli salaatin teemavuosi. Puutarhaliitto ja Kotimaiset kasvikset ry valitsevat joka vuosi vuoden vihanneksen ja viime vuonna tämä oli salaatti. Nyt 2018 aloittelemme papujen vuotta. http://www.kasvikset.fi/vuodenvihannes

Vuosi 2017 oli Oksasen Puutarhalla tapahtumarikas. Alkuvuosi oli uusien tuotteiden ja investointien suunnittelua. Kevättalvella ensimmäisenä kausiuutuutena oli Karhunlaukka. Tuo kiellonlehtiä muistuttava kasvi joka maistuu ja tuoksuu valkosipulilta. 

Keväällä oli paljon touhua erillaisten tapahtumien tiimoilta. Piha -ja puutarhamessuille rakennettiin istutuksia, kuten olemme jo useana vuonna aikaisemminkin. Meillä vieraili paljon hevialan ihmisiä, kauppojen hevihoitajista siemenjalostajien edustajiin. Kevät oli kiireistä aikaa myös konsulenttikeikkojen muodossa. Kävimme useissa kaupoissa esittelemässä salaatti- ja yrttituotteitamme. Keväällä myös joukko opiskelijoita piti pop up kasvisruokaesittelyjä tuotteistamme tehdyillä herkuilla.Tämä tiimi oli nimeltään Versoi. 

Kaarlo Kani Hankkijan lasten ja eläinten päivässä  

Kevällä Kauppapuutarhaliitto kuvasi Suomen 100 -vuotis juhlan kunniaksi 100 suomalaista puutarhaa ja toimittaja kävi meilläkin. http://www.puhtaastikotimainen.fi/tuottajat/100puutarhaa/oksasen-puutarha-oy/ 

Puutarha ja Kauppa -lehden toimittaja kävi meillä myös Puutarha-alan paras työpaikka -kilpailun ja Sukupolvelta toiselle -juttusarjan tiimoilta. http://www.puhtaastikotimainen.fi/tuottajat/sukupolvelta-toiselle/oksasen-puutarhan-tarina/

K-ruoka kävi tekemässä lehtijutun ja videon puutarhan toiminnasta. https://www.youtube.com/watch?v=Uf_vJLh82ts

Keväällä aloitetttiin Oripään toimipisteessä kasvihuoneen laajennusprojekti. Lisätilan tarve on ollut jo pidempään, niin kasveille kuin varastotilallekin. 

Oripään toimipisteen laajennus

Paattisilla aloitettiin suunnittelemaan uuden kylmiön ja toimistotilojen rakentamista. 

Juhannus on meillä huikea sesonki ja se oli sitä myös vuonna 2017. Hieman vielä lisäsimme kiirettä ja lanseerasimme uuden salaattituotteen nimeltä Kaarlo Kanin Kolmoset. Kolmosten idea on että samassa ruukussa kasvatetaan 3 eri väristä ja makuista salaattia. Nämä kolme salaattia ovat jää, frisee ja punainen multileaf -salaatit, jotka leikataan ruukusta ja pakataan samaan umpipussiin. Umpipussissa salaatit säilyvät tuoreina ja raikkaina pidempään. 

Kolmoset pussi

Kesällä oli vilinää ja vilskettä kasvihuoneissa kun koululaiset ja opiskelijat olivat meillä kesätöissä. Kesällä tehtiin myös lajikekokeita ja suunniteltiin syksyllä tulevia ruokamessuja. 

Marjo Kinnunen valmistautuu ruokamessuihin

Syksyllä oli jälleen vuosittainen Global Gab -auditointi. Sertifikaatti saatiin tänäkin vuonna ja huomautettavaa ei ollut. Tämä kansainvälinen laatustandardi vaaditaan kaikkiin isoihin kauppaketjuihin toimittavilta yrityksiltä. 

Loka-marraskuussa räjäytimme kaikki uuteen uskoon ja vaihdoimme monen kasvin paikkaa huoneesta toiseen. Näitä uudelleen organisointeja tehdään aina välillä, jotta saadaan kylvettyä lisää sesonkituotteita, kuten tilliä jouluksi. Työnjohtaja Maaritin kylvösuunnittelu ja myyntipäällikkö Marjon myyntiennakot olivat tänäkin vuonna hurjaa luettavaa. 

Tilliköydenveto kylvöjen suunnittelija vastaan myyjä

Paattisten pakkaushallin ja toimistotilojen  rakentaminen alkoi todenteolla, aiheuttaen lastauspihalle tiiviin tunnelman. Loppuvuoden juhlapyhien aiheuttama kiire ja pihan ahtaus on ollut mielenkiintoinen yhdistelmä mutta odotamme innolla tilanteen parantumista. Oripään toimipisteen laajennus onneksi valmistui niin että saimme kylvettyä vähän ekstraa tämän joulun tarpeisiin. 

 Juha Oksanen ja Maarit Saari led-valojen loisteessa Oripään uudessa laajennusosassa

Joulukuussa Suomi 100 vuotta huipentui itsenäisyyspäivään. Suomalainen ruoka sai myös ansaitsemansa arvostuksen. Joulukuu oli kokonaisuudessaan puutarhalla todella kiireinen ja ylitöiltäkään ei vältytty. 

Paljon oli hyvää vuodessa 2017 ja paljon opimme. Kehitettävää jäi myös viime vuodesta ja mielenkiinnolla tartumme näihin haasteisiin. Toivomme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme menestyksekästä uutta vuotta 2018. Me aloitamme vuoden uusilla nettisivuilla!