Kanelibasilika

Lämpimän kanelin makuinen basilika

 

Kanelibasilika on isolehtinen ja nimensä mukaisesti kanelin makuinen ja tuoksuinen basilika. Kanelibasilika on lähtöisin Meksikosta, joten mausteiset ja chisliset ruuat ovat myös tämän yrtin käyttökohteina. Aasialaisessa ruuassa käytetään kanelia mausteena ja siten niihin voi loistavasti lisätä myös kanelibasilkaa. Jälkiruoassa kuten esimerkiksi kurpitsa tai omeanapiirakassa kanelibasilika on hauska lisä. Kanelibasilikaa kannattaa kokeilla ruokiin, jotka normaalisti maustaisi tavallisella basilikalla, yllättäviä, mahtavia, uusia makuelämyksiä löytyy taatusti. Puutarhalla kokeiltiin joskus kanelibasilikapestoa joulun aikaan. Kanelibasilikaa viljellään vain kausituotteena syksystä kevääseen. 

Kanelibasilikan lehdet

Kanelibasiika on basilika eli ei siis kestä kylmää tai vetoa. Tätä yrttiä kannattaa säilyttää huoneen lämmössä, pöydällä ruukussa ja muistaa kastella sitä.

Kurpitsapiirakka kanelibasilikalla maustettuna