Lehtipersilja

Lehtipersilja on sileälehtinen persilja jota voidaan kutsua myös leveälehtiseksi persiljaksi.

Lehtipersiljaa käytetään normaalin kähärälehtisen persiljan tapaan. Maku on hyvin samanlainen. Välimeren ja aasian alueilla käytetään enimmäkseen sileälehtistä persiljaa. Lehtipersilja ei sovellu yhtä hyvin koristeeksi kuin kähärälehtinen persilja mutta maustaa samat ruuat kuin persilja johon olemme tottuneet. Mausta salaatit, keitot, tuorejuustot, yrttivoit, kylmät kastikket, lämpimät kastikkeet, pastat... tällä ravinteikkaalla yrtillä. Lehtipersiljasta saa helpommin tasaisen silpun joten se toimii esimerkikse smoothiessa paremmin kuin kähärälehtinen kaverinsa. Tämän sivun alalaidasta löytyy mahtava pesto-ohje jota kannattaa kokeilla. Ennakkoluulot romukoppaan ja testaamaan. 

Kaarlo Kanin lehtipersilja

Lehtipersilja säilyy parhaiten viileässä, jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa. 

Pesto lehtipersiljasta ja salviasta

Texmex-salaatti ja korianterikastike Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä