Meirami

Meirami tuo kaaliruokien ykkösmauste

Meirami on kotoisin Pohjois-Afrikasta ja on rantautunut eurooppaan noin 1500-luvulla. Sitä käytettiin rohtoyrttinä tauteja vastaan. Suomessa on käytetty paljonkin meiramia mutta se on nykyään jäänyt vähän oreganon varjoon.  

Meirami on monikäyttöinen yrtti. Sillä voi maustaa liharuuat, kasvis- ja sieniruuat, peruna ja meirami sopivat yhteen hyvin ja voisitko kuvitella hernekeittoa ilman meiramia? Kaalilaatikko on toinen ruoka joka suorastaan huutaa meiramia mauksi. Meirami sopii myös lihan marinaadiin tai lihapadan sekaan voi laittaa vaikka sidotun kimpun. 

Meiramin verso

Meirami säilytetään viileässä jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa. Hätätapauksessa meirami pärjää muutaman päivän pöydällä astiassa jos sitä muistaa kastella.