Minttu

Raikas on juuri oikea sana kuvaamaan tätä yrttiä.

Mintun historiaan liittyy paljon rakkautta. mytologian taruissa miehet ovat ihastuneet nymfeihin joiden nimet ovat olleet lähellä menthaa ja nymfit ovat joutuneet muuttumaan mustasukkaisuuden vuoksi tuoksuvaksi yrtiksi. Raamatussa kerrotaan että veroja on on voinut maksaa mintulla ja muutenkin minttu on kulkeutunut kasvamaan ympäri maailmaa. 

Mintun selvästi erottuvassa aromissa on ripaus mentholia. Tyypillisesti minttu on liitetty lammasruokiin. Minttu on piristävä lisä myös salaatteihin, kylmiin kastikkeisiin, perunamuusiin ja erityyppisiin jälkiruokiin. Hedelmäsalaatit, jugurtit, smoothiet ja myslit maustuvat mintulla erityisen hyvin. Minttutee haudutettuna tuoreista lehdistä on piristävä juoma niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Kesällä mansikoiden kanssa syötävään kermavaahtoon minttusilppu on oiva lisä.

Kaarlo Kanin minttu

Minttu säilyy jonkin aikaa viileässä mutta pehmeälehtiset minttulajikkeet pärjäävät paremmin lämpimämmässä.  Niitä pitää muistaa kastella.

Tabbouleh salsan kera

Salaatti mansikoista