Piccolo basilika

Piccolo on kaunis ja kestävä pienilehtinen basilika

Pienilehtinen basilika on peräisin Kreikasta. Piccolo  basilika on kaunis, pallomainen basilika. Maultaan varsin samanlainen kuin tavallinen basilika.

Mausta piccololla pastat, tomaattiruuat, salaatit, kastikkeet, öljyt, voileivät... Kauniit pienet lehdet sopivat koristeiksi ruuan kuin ruuan päälle. Lehdet voi nyppiä tai leikata yksi kerrallaan, lehdet pysyvät kauniina kun ei tarvitse silputa. Helppo napata pöydältä "viherkasvista" vaikka tomaattivoileivän päälle makua. Toisaalta jos on tarve tehdä pestoa sekin onnistuu tästä pienestä sievästä basilikasta. Kun kaipaat koristeellista ja maistuvaa basilikaa, kokeile Piccoloa. 

Kaarlo Kanin Piccolo basilika

Piccolo on basilika, joten se ei kestä kylmää eikä vetoa. Säilytä huoneenlämmössä tai vähintään + 15 astetta. Muista kastella. Suojaa kuljetuksessa.

Vihersalaatti yrteillä