Rosmariini

Rosmariinia Kaarlo Kani kasvattaa huolellisesti ja rakkaudella itse siemenestä asti.

Rosmariini on ikivanha merenrantojen kasvi jota on käytetty rohtona ja siihen liittyy paljon uskomuksia, tarinoita. Sen uskottiin suojelevan taudeilta, tuovan rakkautta ja uskollisuutta ja kristinuskon kertomuksissa on myös useasti esiintynyt rosmariini.

Rosmariini on mahtavan monikäyttöinen vielä tänäkin päivänä, vahvan makuinen ja tuoksuinen yrtti. Tuoreena rosmariini on voimakkaamman makuinen kuin kuivattuna. Rosmariini kestää kypsennystä ja sopii mainiosti lihapatoihin, lampaan, possun, riistan, kalan ja lintujenkin kanssa. Savustuspönttöön rosmariini antaa mahtavan aromin.  Rosmariini sopii myös uunikasviksiin ja mausteöljyihin. Uunissa paistetut lohkoperunat suorastaan vaativat kaverikseen rosmariinia. Rosmariini on siitä mahtava mauste että oksan voi heittää kokonaisena uunipellille tai lihapataan ja aromit irtoavat mahtavasti.Toki sen voi myös pilkkoa mukaan ja syödä.  Tomaatti on tämänkin yrtin makupari. Rosmariini on mahtava maustamaan myös juomia. Kokonaisia oksia käytetään koristeina ja makua antamaan. Kokeile alareunan linkeistä näitä rosmariinilla maustettuja salaatteja.

Kaarlo Kanin rosmariini  

Miksi tämä mahtavan monikäyttöinen yrtti on aina kallimpi kuin muut yrtit?

Rosmariini on kalliimpi kuin muut yrtit siksi että sen viljely kestää yli puolet pidempään kuin muiden yrttien. 

Rosmariinin säilytys ei ole ongelma. Rosmariini säilyy viileässä jääkaapissa mutta myös pöydällä ruukussa kunhan sitä muistaa kastella. 

Lampaan ulkofilesalaatti

Juhlasalaatti