Ruohosipuli

Kaarlo Kanin ruohosipulissa on kokoa ja näköä!

Ruohosipuli on ikivanha yrttikasvi ja peräisin Kiinasta. Kiinassa sitä käytettiin myös lääkekasvina.  Euroopassa ruohosipulia on viljelty vasta 1500 -luvulta lähtien. Ruohosipulia on joskus nimitetty myös kaislasipuliksi. 

Täällä meillä ruohosipuli on tuttu, perinteinen, kesäinen yrtti monissa suomalaisissa ruuissa. Kokeile vaikka perunamuusin höysteeksi, kalan ja lihan päälle silputtuna, kylmiin kastikkeisiin ja salaatteihin, munakkaisiin tai pätki vaikka tuorejuuston tai voin sekaan ja käytä leivän päällä. Kaunis koriste myös koko mittaisena. 

Kaarlo Kanin ruohosipuli

Ruohosipuli säilyy viileässä jääkaapin vihanneslokerossa.