Salvia

Hieno ja todella voimakas riistan ja lampaanlihan mauste.

Salvia on ikivanha rohtokasvi. Sen tieteellinen nimi juontaa juurensa latinan kielestä "parannan" ja tai "pelastan" sanasta. Sillä on hoidettu haavoja ja sitä on pidetty niin pyhänä yrttinä että sadonkorjuu on ollut pyhä rituaali joka on täytynyt tehdä puhtain vaattein ja jaloin. 

Salvia on meillä Suomessa aliarvostettu, todella aromikas yrtti. Hieno ja todella voimakas riistan ja lampaanlihan mauste. Itsetehtyyn makkaraan paljon käytetty yrtti. Kannattaa kokeilla salviaa myös kasvisruokiin. Yrttiöljyksikin salvia taipuu. Vilustumiseen voi kokeilla kupillisen salviateetä. Salviaan kannattaa lähteä tutustumaan varovasti pienillä määrillä, sillä se yllättää voimakkuudellaan. Salvia on yksi niistä yrteistä jotka toimivat parhaiten tuoreena. Kuivattuna aromit ja väri häviävät. 

Kaarlo Kanin salvia

Salviaa voi sälilyttää viileässä, jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa.

Pesto lehtipersiljasta ja salviasta