Sitruunamelissa

Ihana sitruunamelissa sopii smoothieen, pirtelöön, raikkaisiin juomiin ja ruokiin

Sitruunamelissa on ikivanha Eurooppalainen yrtti. Sen nimi juontuu mehiläisestä ja sitä on kutsuttukin hunajakukaksi. Sitruunamelissaa on käytetty rohtona hammassärkyyn hyvään onneen  ja rauhottamaan.  

Nokkostakin muistuttava sitruunamelissa sopii kaikkiin ruokiin, joihin sitruunakin käy. Sitruunamelissa ei tosin kypsennettynä maistu kovin hyvältä vaikka tuoksu onkin ihana. Parhaimmillaan sitruunamelissa on jälkiruuissa, kylmissä kastikkeissa ja smoothieissa. Useasti sitruunamelissaa käytetään jälkiruokien koristelussa, jossa se onkin varsin kaunis. Mikään ei myöskään estä silppuamasta sitruunamelissaa vaikka uunikalan päälle. Kannattaa ehdottomasti kokeilla sivun alalaidasta ihanan raikas jäätelökastikeresepti ja nauttia vihreydestä.

Sitruunamelissan verso

Jäätelökastike yrteistä