Timjami

Timjami on monikäyttöinen ja raikas yrtti

Timjami on vanha ja perinteinen mauste- ja lääkeyrtti. Sitä on aikojen alusta käytetty myös balsamointiin, kylpyveteen, suitsukkeisiin ja raikastamaan sisätiloja.  

Tuoretta timjamia ruokaan käytettäessä, alkuun kannattaa olla hieman tarkkana määrän kanssa, maku on voimakas. Timjamilla voi maustaa monipuolisesti liha-, kala-, kasvisruokia, lihaliemiä, marinaadeja, uunikasviksia ja öljyjä. Uunijuurekset ja/tai  lohkoperunat huutavat timjamin läsnäoloa. Timjamin oksat erillaisissa lihapadoissa ovat klassiset, onhan timjami perinteisen bouquet garni -yrttikimpun tärkeä osa. Marinadit ja keitotkin ovat loistavia timjamin käyttökohteita. Älä myöskään ohita timajamia kalan maustamista miettiessäsi.  Kokeilemisen arvoisia ovat myös sivun alareunassa linkistä löytyvät kaurakeksit timjamilla. Kaurakeksien aivan tuoremaku yllättää positiivisesti! 

Kaarlo Kanin timjami

Timjami säilytetään jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa. Hätätapauksessa timjami pärjää pöydällä ruukussakin kun muistaa kastella mutta varoa liikakastelua. 

Kaurakeksit timjamilla