Green Power

Basilika

Voimakastuoksuinen, mutta pehmeä basilika sopii täydellisesti tomaatti- ja valkosipulipohjaisiin ruokiin. Basilikaa käytetään runsaasti italialaisessa keittiössä. Basilika on hyvä lisä salaatteihin, öljyihin, pastaan, pizzan ja voileivän päälle, broilerin ja kanan kanssa, porsaanlihallekin, kalalle, pestona, lehtenä, hakkeena, tuoreena tai kuumennettuna. Basilikan käytön rajana on vain mielikuvitus.

Basilika kannattaa repiä käsin ja unohtaa sakset ja veitset. Basilikan maku voimistuu kuumennettaessa joten kannattaa aloittaa käyttö varovasti. 

Basilikasta löytyy nykyisin useita eri väri ja makuvaihtoehtoja. Yleisimpiä kaupasta löytyviä ovat perus vihreän basilikan lisäksi thaibasilika, punainen basilika ja sitruunabasilika. 

ylaviiva alaviiva