Korianteri

Makeahko, voimakastuoksuinen korianteri jakaa mielipiteet

– sitä joko rakastetaan tai sitten ei. Korianterin tuoksu on voimakas ja omalaatuinen. Korianteri kuuluu vahvasti aasialaiseen keittiöön, eteläamerikkalaiseen ja myös välimeren ympäristön keittiöihin. Korianterin lehtiä käytetään liharuokiin, salaatteihin, kastikkeisiin ja korianteria voi käyttää persiljan tavoin valmiin ruuan koristeluun. Korianteripesto on faneille kokeilemisen arvoista. Ei niin tottuneille korianterin käyttäjille linkistä löytyvä aasialainen pesto on suositeltavaa, korianteri yhdistettynä thaibasilikaan pestossa antaa positiivisen pehmeän laskun korianterin käyttöön.

Korianteri säilyy parhaiten viileässä.

Pesto aasialaisittain

Korianterista salaatinkastike           

Sirkkasalaatti